Brawling

Tog en sväng på stan med Fatime igår, vi bubblade på som vanligt. Sen drog till damens nya lägenhet för en omgång Brawl, första gången jag spelade out of konvent.. and daaaaym I own. Jag kan fortfarande smiska, trots att spelet är snabbare än det meleeánde  jag är van vid. Jag vann iaf mer än jag förlorade ^^


Ike känns tung, stabil och arg, samt att han har ett tjockissvärd som han svingar med en hand, weee. Min gamla favorit Marth var även han som han ska vara, snabb, inte lika arg, och med ett tunnis-svärd som man kan göra pokes of doom med, samt få folk att flyga.

Provade på pokemon trainer lite, Ivysaur var stabil och den jag testade mest, men charizard var bannat hård, han är typ, snäppet under bowser-tung och kan flaxa som Kirby.  Hardcore

Snake kändes krånglig, lite väl få direkta attacker för min smak men om jag  lär mig hantera alla sprängämnen ska det nog gå bra ska ni se


Ska väl anmäla mig i tourneyn till närcon,  Om jag får möjlighet att öva mig blir det nog Wolf jag kör. (jädra fatime.. inte låsa upp wolf) Om alla hoggar kontrollerna kör jag Marth eller Ike, dem "kan" jag

Det var lite kort och gott om Brawl.. jag vill ha en wii z,z

I live, slightly.

Så, jag sitter i jobbcenters datasal nu, skitråkigt, ska lära mig skriva CV.. för femtiotredje gången. Boo-Riiiing. Men ajg har internet access iaf.

Så.. det är onsdag. Jag har inget att göra idag så snart det här är över. Men livet har sin gång. Kallad till soc-handläggarmöte på måndag.. jag antar att dem velat säga "nej du får inga pengar" så hade dem sagt det i brevet.

Socialt så slöade jag med Poemylina och Ninan i Lundby i måndags kväll.. ägde dem i smash bros heela kvällen, och reparerade diablo 2 åt damen. (you owe me!) , varvid jag sov över och Poemy brutalt misshandlade mig i förväg för att jag sa att hon inte var charmig dagen efter, vilket inte stämmer det sa jag bara för att jag vill vara cool och inte ge människor komplimanger för jag är en ung rebell!.. men jag vill inte bli misshandlad i förväg mer. Så jag lär vara mindre rebellisk mot Poemyt iaf.

Hursomhelst, ja jag känner mig fånig idag.. STÄM MIG! ... eller bara umgås med mig. Med min cykel (härmed döpt till  The R Racer ) kan jag ta mig överallt i örebro!

Offline for a bit

Mest för att soc är sega med pengar, svårt att betala interneträkningen när man är hungrig ^^
Hursomhelst.. ni har mitt nummer, använd det om det är nåt kul på gång.. Har lite undanlagt för sociala beteenden
Anywho, nu har jag tid att städa och spela iaf.

men keep in touch plz ^^;

Bildning, överskattat?

Jag vill plugga känner jag.. läsa journalistik. Bo nånstans långt bort och träffa nytt folk, lära mig nya grejer. Bli mer vältalig, livserfaren. Sånt man tycker borde komma med studier.

Men gör det det? jag har läst dittan och dattan sen jag var 7 år, och med facit i hand kan jag säga att 90% av det skolan lärt mig inte känns som om det påverkat mig.

Sen jag började på kävesta  har jag förändrats mer skulle jag tro.. inte av studierna i sig, utan diskussionerna runt ämnena. Att få prata med folk med väldigt skilda livserfarnheter om allt från Tjetjenien till svenska skatter. Jag hoppas att Universitetstudier har samma effekt, och inte bara trycker in en i ett kvavt rum där man får läsa. Vill ha uppgifter som får en att bilda egna uppfattningar och inte ber en "skriva om boken i egna ord" för det är bara fel. Det funkar för vissa, men för mig har det vart en bur under hela min skolgång. Jag vill uttrycka mig fritt, skriva vad jag tycker om något, inte bara upprepa vad nån annan sagt i en dammig bok.

Har faktist haft funderingar på att bli lärare.. lång sommarledighet. Man kan påverka ungdomar.. men jag vet inte, har alla lärare som riktlinje att dem måste tvinga ungdomar till saker, eller får dem forma sina kurser som dem vill? Hornets nest verkar det som..

Men för att åtegå till min startpunkt.. För vissa människor funkar vanliga studier bra. dem vi kallar "pluggisar" som får mvg i varje ämne.. De är inte alltid särskilt smarta, bara målmedvetna.. men för oss med knasiga drömmar finns ingen direkt plats på gymnasiet, ännu mindre på högstadiet. Estet kanske nån säger.. men jag tror minsann de läser lika mycket förstoffade ideér i kärnämnena som en annan.

Jag börjar förvilla mig själv i mina tankegångar nu. Det jag vill ha sagt är helt enkelt att Kärnämnena.. särskilt svenska engelska historia, samhäll.. dem borde till stor del vara friare.

Samhälle som exempel, ta grundpelarna i det, sen mellan dem låt eleverna fördjupa sig i nåt dem är intresserade av. Sätt dem sen i diskussionsgrupper om deras ämnen.

Engelska?.. om din elev redan pratar engelska som en britt.. låt honom läsa en bok som han själv väljer, men även så kan läraren ge honom flera att välja på, så han inte fastnar i samma typ av böcker, då breddas personens uppfattning. Allt jag sagt om engelska kan appliceras på svenska såklart.

Visst det här betyder mer jobb för läraren, men är inte det lite av grundtanken att eleven ska trivas i skolan.. jag hade klarat min gymnasietid klart bättre om det funkat så här.. tror jag. Kan inte svara för andra såklart.

Aja.. over and out , och ni som läser (och inte är poemy) hör av er lite oftare så jagvet villken läsarskara jag har ^^
Och poemy får fortsätta prata hur mycket hon vill ofc xP

Kommer till mig för råd..

Lite lustigt, en dambekant kommer till mig för råd om hennes pojkvän som spelade för mycket WoW..

Vad kan ajg säga, allt negativt skulle vara en reflektion av den idioti jag själv en gång satt fast i. och vet ni vad, jag har läst förändringarna till nya expansionen och jag känner ÄNNU MINDRE lust för att spela igen!

Nåja.. Jag tror jag lyckades med det jag bör lyckas med som en god vän.. ett bollplank för ideér, stöd och en axel att bita i helt enkelt. Det känns bra att vara behövd även till sånt. Och det är  lite så jag ser mig.. nån som alltid är där, vilket jag verkligen hoppas att jag är och att jag inte bara inbillar mig.

Det är nog en sak jag vill ha på min meritlista när jag dör.. "Han var en bra vän." Yeh.. bättre betyg än så kan man väl knappast få.

Can aneeebodeee find meeeee...

Kom o tänka på det där med kärlek efter liten "diskussion" inatt.. vem behövder det egentligen.
Jag menar.. det finns dussintals hundra miljoner lyckliga singlar därute.. eller? Nej förmodligen inte. Jag tror att alla som tror att dem är lyckliga singlar inte har träffat nån som kunnat *harkel* "Tina deras frusna hjärtan" Ursäkta min smöriga metafor men jag kom fan inte på nåt annat.

Ta mig som exempel.. för 7-8 år sen.. didn't care a bit. Lyckligt ogift, med en handfull sporadiska "förhållanden" bakom mig.
men Bam, rätt person på rätt plats, man blir kär. Kromosomer o shit reagerar.
Men det blev som det blev.. kul så länge det varade.

Life goes on, man återgår till "jag är lycklig ändå" stadiet.. MEN.. man saknar fortf det där man hade, back then. Det blir liksom aldrig detsamma. Så nu kanske man letar mer aktivt efter en partner.. Vilket jag int gjorde, jag tror bannemej hon hittade mig, typ.. hursomhelst, irc + matchmaking =  flickvän i umeå Lyckat.. förvånansvärt nog ja.. höll i närmre 2 år vilket är bra för distans, enligt mig,

Efter det.. ja.. jag sökte mer, och jag saknade det mer. Men jag hittade nån igen, ..närmre 2.5 år där, nytt high score \o/

Things go poof.. och så är man där igen.. letandes.. Nu vände jag bloggen lite egocentriskt men  det är min blogg så whatever

Hursomhelst.. Jag tror inte man kan vara "lycklig" singel om man har haft ett redigt bra förhållande en gång i tiden, man kommer alltid att sakna något.. Därmed inte sagt att man är ett känslomässigt vrak (även om vissa blir det)
Klart man kan vara glad, men man vill nog alltid ha nån..

Blade of the Immortal

Öppnade anime-source idag och fick nästan hjärtsnörp.. där låg den. En episod av blade of the immortal, the anime låg uppe.

Jag hade hört talas om den, men glömt av totalt.. Så somen ivrig bäver laddade jag ner avsnittet.
Min reation till det var "oh yeh"

Den kändes väldigt trogen mangan, vilket ajg ser som ett plus, även om dem har tonat ner slafset lite (face it.. BotI mangan var extremt slafsig) Lite dissapointment men ajg överlever

Nu kan jag inte vänta på att mina riktiga favoriter dyker upp.. Master Sori, den eccentriska målaren.. Makie Otono Tachibana.. den förmodligen coolaste tjejen EVER

Håhå-jaja.. den här serien har potential, och ska följas

Min nya idol

Jag tror jag har lite man-love för denna kille



Älskar sånt där fysikertjosan, och oändligheten är ännu bättre o prata om.. hihihihihihihi *swoon*

Saker jag ska fuska med mig på ett lajv

Ok, så jag funderar på att lajva.. men, det finns vissa saker jag inte kan överleva utan, från den riktiga världen. så jag ska nu försöka kompilera en lista. Saker kommer inte i nån speciell ordning utan bara från hjärtat på en gång.

Coca Cola. Mitt andra blod. Hur skulle jag kunna vara en glad och positiv lajvare en helg utan cola?.. Omöglicht
Så, planen är att fixa nån form av tillbringare somn ändå är tidsenlig.. sen säga att dte är mitt magiska elexir eller nåt sådant.

Plan B: Finns det en å eller ens en liten bäck i närheten så ställer jag helt sonika ner en eller 2 colaflaskor i bäcken. då håller dem sig kalla med. Kräver dock en del smygande.

Brist på spel.
Mitt Tredje blod. Min DS kan jag dock mygla med mig, eller min Game Boy Mini ännu lättare.. sen får jag väl smyga ut i skogen och träna pokemon. enkelt löst

Toapapper
Vet inte hur det är ställt med sånt på lajv.. men jag tänker bannemej inte använda löv.
I värsta fall virar jag in mig i det och har det under kläderna, annars kan en rulle lätt gömmas antar jag

Brist på kommunikation.
Mobiltel på ljudlöst, hålla mig undan och skicka sms till omvärlden så dem vet att jag lever och kan berätta om några världskrig brutit ut.

Jobbiga människor: Jag får helt enkelt rollspela bandit så jag  kan hålla mig undan. Men jag vill gärna ha ett band of merry few men and more merry girls.

Mitt eget sjuka behov att skämta om allt.
Ja.. jag får vara en skämtsam bandit.. se Robin Hood.

Om jag kommer på nåt mer så uppdaterar jag listan. Men nu tror jag ja har dem viktigaste punkterna avklarade


Veckan som gått.

Har vart intressant.. Kan börja med i lördags.. Taco's, Spelande (jag vann) och se på My Little Pony.. Win liksom

Sen Tror jag det var i måndags eller tisdags HELVETET kom.. nån jävla takblåsare som höll på PÅ MITT TAK när jag sov.. pray to god att det inte händer igen på ett år x,x. Jag gillar att sova kl 7-8 på morgonen

Onsdag.. Jobbintervju, samt arbetsförmedlingsträff.. sucked, båda två.. men val har man inte mycket av.
Nu luktar det mat här.. damnit.

Anyhow. En slö vecka, igen, var uppe hela torsdagsnatten och kollade på när Poemy/Nina sydde och andreas lekte med katten.. typ. Sen satt poemylinan o jag och snackade skit efter att Ninan gått o lagt sig och Andreaset cyklat hem och lagt sig.. Under natten så skapades även den senaste superskurken i stan.. BANDIT R!

 Och om nån undrar varför dem sydde så ska stackarna ut och lajva i vilda skogen,.. och jag ska soooova i min säng ^__^ och sakna dem lite på distans, men vara glad  för att jag har en säng. hoppas dem inte blir uppätna av björnar bara

En annan människa

Till viss del kan jag nog säga att jag förändrats, nästan tvingats till det sen början på året. Ensamheten hade den effekten på folk.
Men jag menar.. jag är del av ett ungdomsgäng nu.. värsta ligisterna.. det skulle dem aldrig tro i skolan om mig, uj nej.
Jag har festat, krogat, vinglat runt onykter. Inte helt in character enligt dem flesta som känt mig nån längre tid, men jag gillar det. Att vara med andra människor.. för även om ni är yngre än mig så känns det inte så mentalt.. kan  bero på att jag är max 14 oftast :D

Jag gillar helt enkelt att vara en mer social människa och känna mig uppskattad av helt nya människor.. vilket jag tror jag är (skryt)

Och Så länge jag kan få bara en människa att le är jag nöjd.

Sector Alarm eh?

Fick ett samtal imorse, från Sector Alarm AB,  lätsom en rätt ung tjej som ringde och hörde om jag var tillgänglig för ett jobb. Var lite kul för i början var det typ

"Så, jag ser att du inte uppdaterat din CV på Arbetsförmedlingen på länge, är du fortfarande arbetssökande?"
"Aa"
"Men gud va bra.. åh herrgud jag menade, bra för mig, kanske inte så kul för dig.. eeh, skulle du vara intresserad av ett jobb?" nu kunde jag inte helt hålla mig för skratt så för att inte få henne att må dåligt sa jag "javisst" Jag vill ju ha pengar också.

Hursomhelst så fortsatte hon prata om hur företaget, och jag  lyssnade nog lite för lite , men sen så kom vi fram till att jag skulle  på vidare intervju imorgon. och hon avslutade med "Bra, då hoppas jag vi ses på nästa firmafest."

SAYWHAAAA, sa jag då.., i huvudet. sen kom jag fram till att det var rätt charmigt..
Hihi, vem vet, jag kanske lyckas jobba kvar mer än en månad ~~

WREOOOWEEEOOWWWWWEEEOOWWWEEEEE

Nej jag har inte blivit galen.. eller.. JO, det har jag.. men jag har en bra anledning. För imorse, i min sköna sköna säng låg en ung pojke (JAG! pervs) och sov. Drömmandes om häftiga saker som jag inte riktigt kommer ihåg, men tufft var det, förmodligen robotar. Hursomhelst, där låg jag lycklig och sovandes.. då DET startade.

WWREOOOWEEEOOWWWWWEEEOOWWWEEEEEPSHHHHHHHHHH

Jag satte mig förtvivlat upp "TYSKARNA KOMMER!" var min första tanke (hade fel) Min andra tanke var "vafan, jagvill sova mer." Tittade ut och ser min nya nemesis.. nån kille som går o blåser smutsen av taken. KL 10 på morgonen. med en maskin som låter som en halv speedwaybana

Som alla logiskt tänkande människor funderade jag hur jag ska komma upp där och knuffa ner honom, när jag inser att jag troligtvis inte borde, där uppe kan vem som helst se att det var jag. plus att han hade sele.

Plan B.. luftgevär..
Varför skulle jag lämna det hos min bror x.x

Nu ska jag försöka trycka ner mina mordiska tendenser en stund.. babah

Jag är tydligen mot jämnställdhet iallafall

Insåg det häromdagen.. Jag är mot jämnställdhet, iom den strimma av ridderlighet som finns i mig.. Är det jämnställt att öppna dörrar , enbart för damer, att hjälpa tjejer med .. tja.. sånt killar tydligen ska hjälpa dem med,skydda deras heder integritet.. sånt skit. Och att när en full tjej ser ut att må dåligt oroar man sig.. men när en full KILLE mår typ lika illa tänker jag "äh, han får klara sig själv"
Men det är likadant i media nästan.. kvinnor är lättare att få sympati för tydligen.   Jag är inte jämnställd för fem öre. Jagtycker helt enkelt om tjejer mer än killar. Men det har jagvetat hela tiden.. det är dock som sagt inte jämnställt .. alls


Jag trodde jag skulle få ur mig mer om det här ämnet men det känns rätt stillastående atm



Allt härstammar förmodligen i att min far övergav mig i min ungdom så jag har en bra ursäkt!

----


Hade trevlig kväll igår med tacos och smirnoff som jag vart en bit påverkad av, men inte så hårt..  även om Tomb förmodligen inte skulle tro mig om jag sa det *chuckle*
Och oavsett omständigheterna är det alltid kul att vakna med en vacker ung dam bredvid sig i sängen ^^ Särskilt med en sådan söt morgonfrisyr :D

Whats wrong with Narnians these days!? (mindre spoilers för filmen)

  1. De har en tendens att skrika saker i slow motion.. det är inte så coolt "braaaace yoouuuurseeeelves" "for Naaaaaaaaarniiiiiiiiiiaaaaaaaaaa" Det fick filmen att kännas lite wannabe häftig.. vilket den var. Wannabe menar jag
  2. Caspian var äldre än i boken, det passade in i filmen, men dem frångår original-materialet lite väl mycket annars med.
  3. Som sagt.. respektera source material.. Jag kan inte minnas en raid på slottet.. alls, i boken.
  4. MAN SKA INTE HÅNGLA I MINA NARNIA-FILMER.. nu låter jag förmooooodligen lite förstoffad.. men det var inte det böckerna gick ut på.. visst dem vill modernisera, MEN.. Dem frångår fortf. för mycket från böckerna.
Frånsett från det så måste jag säga att filmen var ett Guilty Pleasure.. att Narnia kommer till liv på film, om än förvrängt är stort för mig eftersom jag växte upp med böckerna (vilket betyder att jag iaf föddes under senare halvan av 1900 talet, eat THAT Po) Caspian var alltid min favoritkaraktär med och jag har inte så mycket emot att han var lite äldre, med mer självförtroende.

Ah.. trevlig film var det.. även om jag störde mig på en del saker, men jag får väl finna mig i att dem ändrar saker, precis som dem gjort med alla mina älskade superhjältar i dem senaste årens filmer.. och i värsta fall kan jag alltid bara läsa om boken så jag vet hur det hände, På riktigt

Rapscallion

Noun

Singular
rapscallion

 

Plural
rapscallions

rapscallion (plural rapscallions)

  1. A rascal, scamp, rogue or scoundrel
Visst.. vid första intrycket är jag en lugn sansad människa, vilket jag förmodligen är i grund och botten, som person.. men en del av mig.. Yep, I r "Rapscallion" (älskar ordet).
Jag kan luras, jag fuskar, jag busar och har en tendens att kunna böja på sanningar så som dem passar mig, bra kvaliteter?.. njae, kanske inte.. men dem gör livet mer intressant.  Det är tur att min sansade del håller koll på det hela. eller är det?, skulle jag må bra av att vara mer .. wild 'n crazy kanske..  Äsch.. psykoanalys är inte min grej.. får bara huvudvärk


---

Sidenote, Narnia med Po och BenmRAWWe ikväll, shall be funneh, 

Ze interview

Killen som skötte min intervju hade bannemej hår som gick att arrangera hursomhelst. vinkla hit, vinkla dit.. vinkla håret kunde han iaf. Gick som en vanlig intervju.. förutom att han också frågade om stjärntecken.. stötte han på mig?

In any case, intervjun gick väl sisådär.. när jag får panik blir jag ärlig, och lyckades inte ljuga ihop en bra background till mig, och dem vet att jag förmodligen böjer mig under stress.

För övrigt verkade det vara lite av ett aphus, kom dit mitt i en kafferast.. kändes lite som o komma till nån bonnekonferens, vulgäriteter, obsceniteter.. not my kopp of te.. men jag behöver pengar

Dilemma

RSS 2.0