Tankar kring religion.

Diverse omständigheter har fått mig att tänka på religion på sista tiden. Inte så att jag tänker raka av mig håret och bli Hare Krishna-supporter, utan lite mer generella tankar på vad som motiverar folk att tro.

Visst skulle det vara lite av en tröst att ha nånting att vända sig till, alternativt skylla på när saker och ting blir svåra, men så som den organiserade religionen ser ut idag så vet jag inte. Det finns nog inte en enda helig skrift kvar i världen som ingen skrivit om, tolkat annorlunda från orginalskriften för sin egen vinning.

Ta kristendomen som exempel, mycket tyder på att romarna aktivt valde kristendomen som statsreligion för att det var mer praktiskt med -en- gud, att reglerna som bibeln förespråkade gjorde människor mer lättkontrollerade än de lite mer vilda importgudarna från dåtidens Grekland.

Så lite krasst sagt så har människor I ett par tusen år påverkats av något som en kejsare I Rom tyckte var bekvämare för hans regering, men missförstå mig inte. Kristendom I sin renare form tycker jag är en ganska bra religion, problemet har bara vart när den använts för att förtrycka människor.. och det är nog det som jag stör mig mest på med ALL organiserad religion. Människor verkar bli så lätta att manipulera när man tar till “gud-säger”-argumentet



Var och en ska så klart få tro vad den vill.. men kom inte och säg att gud har bestämt att det är så, ingen vet vad en eventuell gud villmed oss. Det är snarare vad nån romersk politiker valt ut åt oss som sedan snedtolkats av Martin Luther som sedan översatts till svenska.



Själv tror jag “Gud” nöjer sig att vi är snälla mot varandra, och inte försöker köra ner religion I nåns hals... eller säga att dinosaurier inte finns.



1995, Rise to Fight

Lite historia. På det glada åttiotalet så var spel något man oftast spelade -med- varandra. Samarbete var mer populärt än att opponera sig mot varandra och spel som Turtles som jag hade 94. Final Fight och Double Dragon lät dig slå sönder horder av badguys med en vän eller fler, och ja det var underbart.

Men Capcom hade en annan idé. De hade redan släppt Street Fighter 1, en obskyr arkadtitel som inte direkt nådde några större framgångar. Mycket på grund av dålig kontroll och bara en spelbar karaktär, även om de byggde grunden för vad som skulle bli Street Fighter 2. Grunden? Sätt två personer på en plats i världen och låt dem slå sig blå på varandra. Det låter kanske lite simpelt, men med 8 karaktärer, alla med unik design, olika attacker och personligheter.(Utom Ken/Ryu) Så var det ett förvånansvärt djup i spelet.

Kanske gillade du att hålla folk på avstånd, då passade kanske Dhalsim, yogin från Indien med armar som nådde över halva skärmen. Kanske var du ett fan av snabba attacker med lårmuskler som troligen passat bättre på She-Hulk. Chun Li är ditt val då.

Vad jag vill ha sagt är att det fanns en karaktär för alla spelstilar Jag kommer nog återkomma till SF fler gånger, men nu vill jag mest sammanfatta spelet. Och vad kan jag säga? Street Fighter är spelen jag aldrig tröttnar på, och det började med SF2. Musiken, grafiken, kontrollen.. allt var perfekt för sin tid. på många sätt är dem det fortfarande, särskilt kontrollerna. Det finns en anledning till att nästan alla fightingspel i 2D har SF2's sätt att utföra specialattacker som standard.

Jag kan fortsätta att spruta lovord och hylla Street Fighter 2 i evigheter.. men nja.. Jag vill bara påpeka att utan det här skulle vi Troligen aldrig spelat spel som King Of Fighters, Killer Instinct, Mortal Kombat, Tekken, Virtua Fighter, Soul Calibur. Guilty Gear plus en Låååång rad anime-baserade fightingspel... och mer därtill. Så för att avsluta så använder jag mig av den bästa hyllning till Street Fighter jag nånsin sett.

 

 


-Recap-

Det är sjukt vad fort tiden går, jag visste att jag inte bloggat på ett tag, Men att det var över ett år var en liten överaskning.
Så vad har hänt? Jag kollar igenom mina gamla bloggar och inser att jag är nog en bra bit gladare nu än för ett år sedan. Jag har väl aldrig vart dunderdeprimerad, men det var nog ett av mina lågvattenmärken förra året.
-
Men det är bannemej över. Jag håller inte på och surar över att behöva gå upp på mornarna som jag gjort förr, visst det är inte det roligaste jag vet, men det känns inte dåligt heller, säskilt nu när jag har en aktivitet som inte känns som meningslöst jobbsökeri-coachande som inte leder nånstans, utan det känns mer som en hyfsat gedigen utbildning som håller på att gå igång.
-
Socialt är väl det mesta oförändrat, på ett inte obehagligt sett.. även om jag nu stenvägrar att hänga med Marias vänner.. mest för att jag inte klarar av kristna människor som tror att dinosaurier är DJÄVULENS SKENVÄRK!
Kristna i sig har jag inga problem med men de som ignorerar Charles Darwin med vänner och historiskt korrekta filmer som Jurassic Park är inte ok i min bok.
Liten uppdatering, men jag ska nog försöka återuppta mitt bloggande, har ett helt år av skvaller att ta igen.

RSS 2.0