Nora

Så.. var på marknad idag, och gud vilket bondesamhälle Nora  är känns det som.

Jag har idag:
  • Hört ungdomar sagt att dem inte förstår sig på facebook
  • Hört  folk prata om PS2 som om det är det senaste
  • Ätit landets godaste pizza (måste vara för att alla råvaror förmodligen fångas och slaktas på plats.. i think)
  • Sett ALLDELES för många killar med skinnväst och keps i nacken
  • Insett att Det har dykt upp en ny butik och fått en mindre chock av det, förändring i Nora är... inte vanligt
  • Skrattat åt folks uttal av amerikanska namn. "Jessie" blev "Jässe" "Keith" "Kejt" "Andrew" "An-Drev", och det var folk i och under min ålder som sa det!
  • Upplevt nolltäckning på mobilen, händer sällan.
Men jag fick iaf min T-shirt :D och nora glass.. lätt värt

Ny klass

Nu ska vi se om Pekkas lek funkade..
Daniel, Dietrich, Emma, Erik, Jessicax2 "Jodin" , Lina x 2,Lisa,Marika, Nina, Otto, Rebecca, Rikard (jag) Sofie, Stefan.och.. 4 till jag missat. Killar most likely, dem orkar man inte notera. Överlag så tror jag leken var rätt bra på att få ihop namnkunnighet



Jag ogillar Dietrich, han är holländare och vill knarka oss alla.

Kortfattat så tror jag det verkar vara en acceptabel klass.. men det återstår att se, första intrycket var inte hemskt iaf.. förutom Dietrich.

Men jag känner nog att jag kommer troligen bli outsider, dels kommer jag hänga med Emmariafatime o Nina på rasterna.. dels ÄR jag en outsider.. får se hur utsidig jag blir bara. Allt hänger på om jag finner människorna i min klass vara socialt acceptabla människor enligt mina mått mätt.. Nina är redan bedömd värdig.. bara 18 pers kvar att utreda

Får se hur allt blir.. jag är försiktig optimist

Nu ska jag bara reda ut resten av mig själv med ~~

Plötsligt händer det..

Man går där ovetandes, inte ett bekymmer i världen.. och så BAM.
Så har man insett nåt..

Och ALLT blir lite mer annorlunda i en ändå inte helt normal tillvaro

A night at the Jenstons

Hoh boy,  fest var det.. Trevliga människor, trevlig dricka, trevlig pizza och.. eh, Fin pausunderhållning. Jag kände mig lite utanför i början då jag fortfarande är "the new kid", meen isen bröts väl och jag pratade ett par kilo street fighter och final fantasy med Adam tror jag han hette, det var kul..

Jag känner att jag har lite luckor i min kväll dock, jag vet väl vad som hände och så, men i vilken ordning,  Jag vet att det började med att vi kom, jag noterade Emma och Ninas fjärilar i håret,  Plockade fram en flaska cider,  vi gick ut, gräset var blött. Folk badade (folk är knasiga)

Typ här började jag klunka i mig "lite" för mycket cider. och saker börjar smälta ihop. Men klockan var nog runt 9 när vi gick och köpte Pizza. Pizza var gott och man vart lite Av-full iaf.

Sen drack jag såklart lite mer för man kan ju inte av-fulla sig för mycket. Rebecca bjöd på vad jag fann vara en VÅLDTÄKT på Cola.. Jag hade tänkt köpa lite ovåldtagen cola när vi var och köpte pizza men det glömde jag såklart, men jag kommer ifrån ämnet. Gnyende efter cola som jag var skulle rebecca bjuda mig på lite Hennes ord var typ "Jag har lite cola, som det kanske smakar lite rom av, men det borde inte vara så mycket."

Inte alls, nej då. *glare*

Sen bar det av till gräsmattan där jag låg och tittade på stjärnor och myste..  nu är förmodligen min skjortrygg väldans grön. Har inte vågat titta.

Hursomhelst, under kvällen försvann ca 15 flaskor alkoläskiga drycker, jag kan gå med på att jag drack 5-6 stycken.. tror jag, rebecca drack/delade ut sin till vänner. Jag bjöd nog 2-3 st. men det känns ändå som om nåra spårlöst försvunnit... oh well, hoppas dem kom till användning ^^

Kvällen fortgick, folk gick/cyklade hem. Jag sällskapade hemåt med Nina, gick och la mig, all in all, Tummen upp för den kvällen ^^

Kraften är okopplad

Tankade ner demot till 360n och blev förbluffad, spelet verkar ju tilloch med BRA, känns lite som ett Devil May Cry med ljussvärd, force powers, och aningen mindre akrobatik.. funderar på om jag ska köra en köpa/lämna tillbaks på den, för jag tror inte det är ett spel som håller längre än för 2-3 playthroughs, och spel i den där stilen brukar inte vara långa alls.

--

Sidenote: Fest ikväll, ska nog bli kul.. måste dock ut snart och inköpa mina alkoholhaltiga drycker, hoppas på att man inte får ett till massivt regnangrepp då bara.. vill inte bli blöt just nu, ska duscha ändå

Skol-Ångest

JAg vill inte åka utt till kävesta varje morron igen x.x...

Men jag vill inte heller sitta hemma hela dagarna.. eller?
Nej det vill jag inte, social interaktion kommer bli kul.. tills jag inser att jag förmodligen är i heeeelt fel klass och att alla är retards, utom dem som läser det här såklart För jag vet inte om jag hamnar i FatimEmmas klass. Jag ska börja i en trea sa dem.. VILKEN trea, kommer dem försöka skilja på oss för att undvika skolk?.. känns lite mellanstadie men det är trots allt kävesta vi pratar om.

Vem vet, kanske hamnar i samma klass som Maria.. vi ska ju trots allt båda bara gå ett år till.. Scary thought. Inte för att jag har några problem med det, men.. ja Unga damen kanske invänder.

Nina är för övrigt högst välkommen i skolan, inte nog med att jag skaffar vänner på fritiden nu ska dem tillomed börja i samma skola som jag.. Jag tror fortfarande det är HON som är överallt.

Kommer sakna att sova till kl 12..  men det är väl lika bra att jag inte gör det. Kan inte låta Poemy slå mig i ålders-symptom, jag har ett rykte som gamling att upphålla.

Fasar lite inför möjligheten att jag har Rignor i nåt ämne.. VILL EJ. Elisabeth,Håkan, Carro och Pecka.. Sen Jöran i naturkunskap.. det är väl den laguppställning jag vill ha på mina lärare.. (ni som inte känner dem kan fråga mig om dem irl, orka skriva ner saker om LÄRARE.. ni vill inte veta ändå anar jag)

Kortfattat, jag vill gå med mina vänner, jag vill INTE gå med .. säg 3 pers speciellt från förra året, och jag vill bestämma lärare själv, är det för mycket begärt?

...troligen. Plus, förslag till projektarbete uppskattas, kommer behövas

Let's talk about Dexter

Så.. var börjar man.

För dem av er som inte vet, Dexter är en trevlig ung man som jobbar med blodsplatter-analyser, han har ett välvårdat yttre och är bra på sitt jobb. Han är älskad av sin syster och omtyckt av sina arbetskamrater. En kille i sina bästa år utan vidare skavanker.

Nästan iallafall, ni förstår Dexter är också en seriemördare, samt psykopat. Men han mördar bara brottslingar, riktigt grova sådana för den delen, och det är ju bra.. eller?

Jag vet inte riktigt hur jag ska klassa Dexter.. han är en psykopat, och han vet om det.. han har uppfostrats under vetskapen att han är det, han har uppfostrats att ta livet av brottslingar. Gör det det hela mer acceptabelt att han är en mördar-mördare?. Jag vet inte, därför jag frågar. Shed light please.

Dexter är sin egen narrator i serien, vi får höra vad han tänker och känner, om den känslomässiga distans han har till människor, även dem som han växt upp med, och bor med. Hursomhelst,  han har svårigheter att identifiera dem känslor han känner, något jag känner kan identifiera mig med (nej jag är inte massmördare dock)

Hursomhelst, Dexter gör onda saker mot onda människor, gör det honom till en hjälte.. njae.. särskilt inte om man ser till vad han gör mot en  kille som faktist anar oråd, systematiskt förstör han killens karriär, vänskap och tillit hos någon som verkar vara dennes äldsta vän. Han gör onda saker, mot en kille som är "god" för även om killen nu är god så är han en argsint, någorlunda surig kille, det är helt enkelt lätt att tycka illa om honom. För att han är ärlig.

Ni kanske undrar vart jag vill komma med det här, och det jag känner själv är att serien fångar verkligheten väldigt bra.. allt är inte svart och vitt, Visst Dexter är en mördare, men det är ok.. men nu när han måste skydda sin mördaridentitet gör han nåt elakt mot en god, om än vresig bitter människa.. ska man tycka att det var bra gjort? Det tror jag inte.. men, Dexter hade åkt fast annars, det hade ju inte vart bra, då hade han fått sluta mörda brottslingar..

GAH... Jag vet själv inte vad jag ska tänka.. visserligen anser jag att mörda elakingar kan vara ett nödvändigt ont, men att förstöra nåns liv för att kunna fortsätta.. njae.

Oh well.. nu har jag ventilerat huvudet om Dexter.. världens trevligaste mördare :D

Håhå Jaja

En vecka kvar i frihet.. sen börjar Kävesta igen.
Jag vill verkligen bli av med skiten, ett år där, så har jag fri passage till vilken utbildning jag än vill sen.

Ett år.. eller snarare 9 månader, minus ledighet då och då.. det borde jag väl klara?
Men sen då.. vill jag jobba?.. vill jag söka till journalist-linje i arvidsjaur..  (nånstans långt bort var det) Vill jag läsa speldesign, eller.. vill jag kanske flytta från stan, söka jobb på annan ort? Ellt är så svårt när man har fler val än ett.. särskilt som dem är livspåverkande.

Jag vill skriva, det vet jag.. spelrecensent kanske, för att sedan gå vidare till redaktör, kanske skriva för en spelsajt och bli chef där (ja jag gillar att drömma) lite väl mycket ansvar kanske, men möjligheten finns.



Jag har ingen aning om vad jag vill, alls. Förutom att avsluta allt som har med gymnasiekompetens att göra
För övrigt, 2 månader, 4 dagar kvar.. sen blir jag ännu uråldrigare "yay" borde verkligen städa nu.. vill nästan ha en fest i min lägenhet, även om den är så bannat liten.

Star Wars: Clone Crap

Så, biodags.. ni har förmodligen sett reklamen fär Clone Wars på TV.. och skakat på era huvuden. Det gjorde jag iaf.
Men.. Nånstans djupt in i den så kallade själen hoppades jag.. Att det skulle vara STAR WARS trots allt. Det stod ju på biljetten liksom.. "Star Wars"..

Men .. så pratar dem i början. och jag börjar verkligen ana oråd.. "var är min rullande text!?" tänker jag
Oh, där stod det "a long time ago, in a galaxy.." ja ni vet.. Jag inväntar spänt  den rullande texten..

Vad får jag, en MUTERAD MUSIKSLINGA som troligen rymt från John Williams kylskåp på sjuttiotalet, lite som det missbildade barnet han aldrig vågade visa för alla och har levt på vinden dem senaste trettio åren, men som nu fick komma fram.
"Min son.. jag har äntligen hittat en star wars film dålig nog åt dig" typ

Hursomhelst, filmen .. jag kan inte ens kalla den dålig.. till och med dåliga filmer kan ha sina poänger.. den här dock.. den var kort sagt meningslös, den kan lika gärna inte finnas. Förutom som varnande exempel för framtiden.

Handling.. Jabba the Hutts son kidnappad "ok, han lär dö" tänkte jag. Inte direkt så att Jabbas son är känd i den senare kronologiska delen av star wars.

Anakins padawan. Det lär se bra ut i din Jedi-CV, "Darth Vader var min tränare, han tyckte jag var bra, jag räddade livet på killen som slaktade massa barn."
Jag hoppas för hennes skull att hon faktist gick och dog nånstans offscreen sen.. MENLÖS!

Sen Obies röstskådis.. Killen imiterar Ewan Mcgregor som i sin tur imiterade Alec guiness.. och inte blir det bra.
Anakins voice actor dock.. tja, Hayden var ju menlös från början så jag måste säga att han imiterade honom bra. MENLÖS

Jag är förvånad att både Cristopher lee och Sammy L Jackson lånade ut sina röster till filmen.. De borde vetat bättre, mycket bättre.

Pluspoäng på Jabba, som lät som Jabba ska.. Samt att han hade rätt en rätt bra kommentar om denna fula, öronmisshandlande  cash-in till film..

"Jedi Poodoo"

Men jag måste ge dem en eloge, för antalet dåliga skämt robotsoldaterna stod för.. de var nästan i klass med MIG

Täståsterååån



Oooh, Snake Eyes.. How I platonically love thee, let me count the ways..

Nej det kommer jag inte, han vet hur det står till.

GI Joe: Resolute kommer under 2009, kommer laddas ner, tittas på, och om jag får tro det regissören säger kommer jag förmodligen älska den "Snake-Eyes gets to impale someone while travelling at a hundred miles an hour."

Jag vill tro, jag vill så gärna Trooooo.

För er som inte vet så var GI Joe något som var populärt innan och lite under Ninja turtles storhetstid, jag snappade upp det och självklart så var ninjan den häftigaste av dem alla.. och han hade coolt namn..

SNAKE EYES! Oh yeah

Rikard som barnvakt

Så, moster skulle på jobbintervju imorse, hade ingen barnvakt.. Rikard Rycker in, såklart.

Hursomhelst,  Mirandan och jag var ute och gick och jag präntade in min livserfarenhet i det lilla 10 månaderspaketet.. hoppas bara att jag kan hjärntvätta henne på det sättet.
Anyways, allt gick bra.. damen var inte sur alls  och tittade väldigt storögt på allt, vi satte oss i en lekpark och begrundade livet.

Jag har insett att så länge barn är i den storleken.. och absolut inte är mina, då är dem okay. Tvivlar på att jag är ens i närheten av att ta ansvar för nån annans hela liv.

Usch vad gammal jag är, nu ska jag hem och spela Animal Crossing

Naeeerkåååån

Är över. Lägger upp en kort punktlista över saker jag gillade och kanske inte gillade så mycket

  • + Folket, för en gångs skull umgicks jag mer med människor än med handkontroller
  • + Det var inga svårigheter att hitta mina tv-spel, handkontroller och annat skrot jag lämnat
  • + Träffade folk jag inte träffat sen högstadiet
  • + Jag ägde dem i alla spel vi spelade
  • + Jag fick se Linda dampa framför Tekken, och det filmades, Youtube nästa, plz. Det var svårt att se allt när jag spelade själv
  • + Jag bevisade att jag inte totalsuger i ALLA kortspel, Phase10 var kul
  • ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • - L / KIRA ÄR INTE COSPLAY
  • - Jag fick inga Damp-sms
  • - Folk projicerar sina självbilder på mig
  • - Alla tv-spelsturneringar kändes halvdant framförda och annonserade
  • - Det var alldeles för många människor som uppenbarligen ville ha alldeles för mycket uppmärksamhet (no pants man, i'm looking at you.. but not below the waist)
  • - Karamelldansen
  • - Ingen Fatime.. hade velat höra hennes åsikt på dampfolket

Jag åker nog nästa år med, om inte annat för att träffa lite folk jag kommunicerade med framåt söndagmiddag i tv-spelsrummet


Filthee stinkeen RICH

Innan idag hade jag ett favoritsätt att vakna upp på, det innehöll en tjej som sover bredvid mig och ser söt ut.. men nu har jag två favoritsätt. (men jag föredrar nog ändå det första när det väl händer)

Det andra, och nyaste. Innehåller en gammal grinig gubbe som på telefon, kl 7.30 ringer och säger att jag kommer få ca elva tusen kronor inom loppet om några dagar..

Jagär så lättad och glad att jag bryter på irländska/skotska, Cause I be thinkin my problems be fixed lads and lasses, Drinks are on de house! Jag är så lättad att jag knappt vet vad jag ska göra.. förutom att bryta lite mer på irländska och känna mig som jag har hittat en leprecaun med en kruka guld i slutet på regnbågen.

För.. runt månadsskiftet får jag typ.. lika mycket till av CSN.. jag får nästan njursvikt av pengainflöde.. efter en väldigt knaper sommar ser saker mer och mer lovande ut!

LUV YA ALL YE BLOODE BASTARDS! LUCK O DE IRISH.


Som lovat.. ...

Som lovat.. utdrag ur min internetlösa tid

Bandit R rides again! 23/7


Så.. där satt jag, hungrig, med en tallrik spaghetti och köttfärsås framför mig, skulle precis sänka gaffeln för att ta en tugga, då min telefon går igång.


Amennååååååh


Tänkte jag, hungrig som jag var. Svarade gjorde jag iaf, kunde vart nån rolig

Nu var det "bara" moster, men det hon hade att säga var desto viktigare.

"Duu, jag ser en cykel här.. och med en så här ful sadel som den har så.. jag tror det är din"

För dom som inte vet försvann min cykel i Varberga. Punkterad och halvdöd.

Polisanmälning gjorde jag aldrig, antog att det vart vikingabegravning i svartån för cykelns del.


Så ja, jag vart lite förvånad när hon ringde. Den stod utanför sandrews sa hon, så jag stoppade in maten i micron och pinnade ner mot centrum.


Mycket riktigt.. där stod hon, samma bortskrapade ringklocka, samma fula mocka-sadel, samma sega hopp mellan 4an och 5ans växel.

Så vad gjorde jag?

Tog henne och sprang/cyklade såklart, BANDIT R RIDES AGAIN!


Såhär dagarna efter så känns det bannat skönt, älskar att cykla, och nu känner jag mig inte så begränsad att GÅ runt i stan heller.. It's nice.. Damn nice


The Last American Samurai 24/7


Varning, innehåller spoilers på ovannämnda film


Ve och fasa, samurajerna är på krigsstigen. De industrialiserade japanesarna söker hjälp från .. vilka då? JÄNKARNA så klart, vem annars?


Tom Cruise åker dit och hälsar på, blir tillfångatagen av samurajerna, och förälskar sig i landet.


Låter bekant? Såklart, det är return of Shogun!

Shogun är förövrigt bättre men det ska vi inte gå in på.. .. yet. Så, iaf.


Tillfångatagen, med en relativt het caretaker som även råkar vara änkan efter mannen du just dödade på slagfältet.. (så det är SÅ man skaffar brudar) samt ett gäng klichéade sidkaraktärer.


"Arge killen" Han gillar inte Cruise, och vill döda honom, när det inte tillåts så nöjer han sig med att peta på honom med en pinne. Detta byts ut mot en motvilliug respekt när Cruise lyckas peta tillbaka.


"Store killen" Man ser att han inte har nåt emot Cruise,  men är inte nödvändigtvis på hans sida heller. Men han är stor och lagom arg


"Tyste killen": Liv/barnvakt till cruise, verkar inte bry sig, men i slutet ser man att han verkligen bryr sig. Och blir SKJUTEN för det, Gz nub


"Glada killen" Liten glad japan som skjuter pilbåge, och är allmänt snäll mot Cruisey. Blir skjuten så klart.

Ärligt talat tror jag alla snälla killar i filmen blir skjutna minst en gång

Ledarjapanesaren: Vill inget hellre än att peta sig själv i magen med sina förvuxna brevöppnare, men Cruise övertalar honom att leda hela sin arme in i skottfältet för gevärseld först. Smart kille.


Så, sammanfattningsvis.. Cruise får alla män i byn dödade i slutstriden, klarar sig själv och är förmodligen nästan ensam kille i byn,,

Just as planned I bet


Kort o gott, Dum handling, men jag gillar folk som skär i varandra, den får 3 av 5 möjliga.. men då är jag generös för allt ser så fint ut. Dussinfilm i fin förpackning helt enkelt




I'm Hearting you damn it! 2/8

  

Random titel, jag vet.. men titlar är svåra.

Ännu en vecka utan nät, smärtan har dövats av tillgång via jobbcentret, samt att jag typ vart mer borta än hemma sen i måndags :o



Måndags var det gaming-night hos poemy, men det vet ni nog redan, det bloggade jag om ja..


Tisdags åkte jag Hem från Po, kom ihåg att jag hittar hem till dig nu, via cykel mohoehehehehehe


Onsdags, dag på stan med Spyket, sen gick vi hem till henne och spelade Brawl.. men det har jag ju också bloggat om.. känner mig som en trasig skiva. Om trasiga skivor kunde skriva


Torsdags, Lyckades  smyga med på picknick. Känner mig som en snyltare.. usch, måste börja bjuda igen så snart jag får pengar. Jag ogillar dåligt samvete. Visst hade det vart släkt hade det vart lugnt.. men jag vill inte att vackra unga damer ska skämma bort mig utan att få igen på det.



Fredags: Spelade Soul Calibur 4, Yoda är sjukt kort.. kul att slåss mot nån man inte når ner till. Låst upp alla karaktärer på en kväll.. borde kanske inte spelat till sju på morronen. Men men..

Fick igen 400 kr på trasigt call of duty 4 med. Dem sparas till Närcon


Lördag: Slö dag, spelat lite mer sc4. Nu ser jag på Jackie Chan.. Jackie är kul, New Police Story var väl inte bland hans bästa, men inte den sämsta heller.


Drunken Master är dock en klassiker, plus min fascination för "fylleboxning" är rätt stor så det blir lite extrapoäng där.


Ah yes, Drunken style.. För er som inte visste det fanns det även innan naruto. Det är kung fu, fast man är/spelar full.. om det är nåt jag lärt mig av filmen är det att det är bra att dricka alkohol, så länge man gör det för att kunna slåss ordentligt med någon.


Var skulle världen vara idag utan kinesisk filmvisdom








I'm the darkness, you're my starlight 4/8


Tre punkter till varför Rikard är messed up


•●         Rikard har en mogenhetshgrad av en femtonåring. Det är lite pinsamt men förutom att jag har typ.. ansvar och lägenhet, plus lite livsefarenhet så är jag samma kille.. bara snyggare (god i hope so) och något mer väldoftande

•●         Rikard trycker ner känslor. Japp, jag låter mig inte alltid känna som jag vill, än mindre agera på dem känslorna. Jag kom fram till att en bra jämförelse vore att få ut mina känslor är lika lätt som att få ut den sista tandkrämen i tuben.. man måste misshandla den, klämma, kavla och svära en stund. Sen får man ut alldeles för lite men man får nöja sig och borsta ändå..

•●         Min närmre vänskapskrets består ALLA, utom en, av människor jag träffat på internet. Jag tror inte det är normalt.Men jag har svårt att typ.. göra ett bra intryck annars tror jag.. på nätet kan jag vara mitt "coola", halvdryga skämtsamma jag. Det vågar jag sällan om jag inte redan känner folk.


Vet inte om det låter så onormalt.. Men jag är jag, jag tänker för mycket.


Whatever happens.. happens

Förr i tiden.. när man var liten och pratade street fighter 2 på lågstadiet.. då var allt enkelt, man hade sina vänner, tjejer var äckliga. Och ninja turtles var världens bästa gäng.

Nu.. nu pratar jag street fighter 4 på internet, jag har mina vänner, och tjejer är inte alls äckliga längre. Ninja Turtles är fortfarande bäst.

Få förändringar, men ändå är allt mer komplicerat..
Vet inte om jag gillar det, förutom tjejdelen. Det andra könet var en rätt bra upptäckt jag gjorde får jag lov att säga.

Vet inte vad jag vill ha sagt, bara skriver vad som kommer in i huvudet för stunden.

Känslor förvirrar, oro gnager, men ändå är jag i grund och botten samma grabb som på lågstadiet. Ska det vara på det viset? Jag vet inte, kanske borde jag.. växt upp mer. Men det vill jag inte, inte så att jag blir tråkig vuxen iaf. Rolig vuxen får det bli

Äsch.. imorrn ska jag dra över mina "dagboksanteckningar" till mp3-spelaren sen lägga upp det i bloggen, lite mer strukturerade tankar där.

see joos


RSS 2.0