Min rödhåriga drömtjej

Drömmar är roliga..

Häromnatten stod jag på en åskig och regnig plats, det verkade vara ganska tjock regnskog som det var en militär/scientist-base, vad jobbade dem med där då? De förberedde för en evakuering såklart, hur skulle vi evakueras? Dropships.. ni vet såna de har i Aliens, små transportrymdskepp liksom.

Varför var jag där då? Jo jag var någon form av intergalaktisk bigshot som inspekterade min bas antar jag. Det var iaf fullt med marines och forskare som sprang fram och tillbaka och det var kaos.

Varför var det kaos undrar ni?

Dinosailens.. Dinosaurs in space liksom, det fanns raptors i utkanterna och såklart en Not-quite t-rex, not quite säger jag för att den var för stor, kanske dubbelt så stor som en Jurassic Park T-rex och dess huvud dök upp då och då och åt upp en och annan militär

Anyhow, jag var på väg mot den sista dropshippen då sagda bigass-meat-eater ställer sig farligt nära platsen där  vi ska hämtas.

Enter girl of topic. En toksöt tjej i labcoat med hyfsat kort rött hår som säger att jag, som är chefen måste komma undan och hon ska göra en avledande manöver så vi kan smita. Jag säger att hon inte får, det är en order. Jag är chefen.

Hon säger att hon inte bryr sig, jag går fram till henne och hånglar till henne, varpå jag säger "You're fired!" slår henne i magen så hon svimmar och springer iväg mot vårt dropship med henne över axeln, varpå vi flyger iväg, säkra från alienosaurusar, eftersom jag stirrade bort T-rexen.(yep, glared him right off) Utmattad tittar jag på damen som vaknar, och yttrar den otroligt passande kommentaren "I never liked a lady who cant take an order" (tar inget som helst moraliskt ansvar för mitt drömjags åsikter och attityd!)

... Manligast dröm nånsin jag haft?.. Möjligt... mycket möjligt

So whats the flightplan?

Hoh boy.. ja vad är the flightplan?..
Jag har noterat att de flesta kreativt skrivande-kurser bara är på halvfart, dvs  halvt studielån, halvt studielån funkar inte om man ska ha en lägenhet om man inte har ett deltidsjobb och i dagens läge så vet jag inte om det funkar att bara säga "Tja jag vill ha ett deltidsjobb" Det är lite klurigare än så

Därmed inte sagt att jag har gett upp på det, jag har en plan även där. Linköpings universitet har en distanskurs i Kreativt klottreri som man kan gå på om man redan har lite högskolepoäng under vingarna, får se sedan

Men nog svamlande..
Jag satt och ögnade igenom lite utbildningar i Linköpings och Uppsalatrakten och jag fann mig dragen till en rubrik

"Kandidatprogram i retorisk och litterär kommunikation"

"Från reklam, tv-serier och datorspel till tidningar och romaner: överallt möter vi budskap som talar till oss. Somliga budskap vill underhålla oss, andra vill få oss att fundera över oss själva och vissa vill övertyga oss om att tycka eller göra det ena eller det andra. Kandidatprogrammet i retorisk och litterär kommunikation vänder sig till dig som vill ha möjligheter att förstå dessa olika former av budskap. Utbildningen ger dig redskap för att reflektera över och analysera såväl litterära som retoriska texter. Samtidigt tränar du din egen förmåga att skriva och tala effektivt"

Jag tyckte hursomhelst det lät väldans vackert, jag vill ju bli bättre på att skriva, att analysera texter är inte helt fel det heller.. jag kikade vidare

Jobb var exempelvis inom bokmarknad, kultur och kommunikatonssektorn.. Bokmarknad liksom! Jag vill!
Det jag inte riktigt gillade var en viss vinkling mot politiken med, men jag  kan ärligt säga att det kanske är en sån grej som kan vara bra att kunna även om man inte gillar det.


Håhå jaja.. för första gången på länge har jag ett klart mål, och det tog mig typ en halvtimme sen var jag uppskriven i sjuttioelva olika bostadsföreningar i Uppsala.

Ett år kvar till intagning.

Freaky

Det finns så mycket vi säger..

Vi säger saker vi menar, det gör alla antar jag, sen säger vi saker vi inte menar.. det här är något jag är lite av en expert på, inte så att jag ger tomma komplimanger, det har jag aldrig haft mycket för, however så är jag en tease av epic proportions, det tror jag de flrsta vant sig vid och vet att om jag förolämpar dem så betyder det puss och kram, eller liknande, jag kan även vara ganska skämtsamt flirtande, men när är det inte ett skämt..

Men vad jag sällan säger är vad jag verkligen tycker, jag finner känslogrejer väldigt pinsamma och svåra att få fram. Som ilska, oftast när jag är arg känner jag mig bara fånig, loveydoveystuff.. nejtack, det känns fel det med. När det gäller kärlek liksom vänskap känns det mest som om jag troligen skulle råka säga saker som passar i en halvdassig Meg Ryan-film, alternativt en Naruto-monolog om hur vänner är ens styrka och att dem får en att BLABLA rantrant

Men det där man Inte säger då?.. det har jag på lager så det räcker och blir över. Saker man vill säga men inte riktigt vet hur man får fram det utan att det verkar som ett skämt.

Min slutsats är att jag måste nollställa alla mina personliga relationer och helt enkelt vara en ny människa, tack och godnatt


Super Shot Bros Brawl, och andra tankar

Så jag sitter nu och filar på reglerna till Super Shot Bros, och har kommit fram till lite punkter

Spelare 2-4 per omgång

Stages: Alla, dock inte random för då dyker test creations upp (fulbanor)

Alla characters tillåtna (ofc)

Items: Allt explosivt ska bort.  Men svärd, baseball-bats, blasters etc är tillåtet, pokeballs och assist trophies gör det för random. off med dem. (om inte deltagarna starkt propagerar för dess införande, då inleds utredning om lämplighet)

Final Smash: På. men knockar du någon med en FS måste du ta en shot själv. Knockar du flera under samma FS så behöver du ändå bara ta en

Stock: 3

Förberedelser:
Fyll 3 Shot-glas med vad du nu kan tänkas ha, alternativt nån som servar under matchens gång.

Du shottar när:
A: Du åker ut, inga undantag
B: När matchen är slut
C: Du kastar ut nån med en final smash
D: Publiken chantar för din karaktär (det går med andra ord för bra för dig) (addendum, spelar fler samma karaktär får båda shotta, just in case)


Andra regler och funderingar:

Du har runt 10 sec från när du åker ut till att du blir en måltavla igen, tänk på det när du ska shotta
Kan vara en fördel att ha en aide som hjälper till istället för att ha 3 shots beredda.. spillrisken bör man ta hänsyn till.
Maxgräns på antalet matcher en människa ska behöva utstå?

Any thoughts?


Sidenote, Stockholmsresa var ofantligt trevligt, upprepas gärna inom en överskådlig framtid.

Sen har jag lyckats bestämma mig för mina 3 köpspel i höst/vinter. Förmodligen blir det Modern Warfare 2, Arkham Asylum och Dragon Age. Kommer troligen förändras och böjas på lite men vad gör man inte för konsten?





RSS 2.0